Стилиян Петров отново нападна ръководството на БФС след вчерашните погроми в София. Както е известно, хиляди запалянковци излязоха по улиците, за да поискат оставката на шефовете на българския футбол, като протестите завършиха със сблъсъци между полицията и феновете. Според Петров, вината за това е на шефовете в Бояна, които трябва да понесат своята отговорност.

"Защо хора с лични интереси поставиха българските фенове един срещу друг? Беше им отнето правото да изкажат емоционалното си мнение за всичко случващо се в българския футбол. Сигурен съм, че част от полицията, която охраняваше тези „отличници“, защото така се наричат те, се изправиха срещу своите събратя фенове. Защото много от полицаите също са фенове на футбола. Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов, Георги Иванов и Борислав Попов. Това са най-големите виновници и отговорници за цялата тази ситуация, която се случи снощи. Всички фенове излязоха да покажат своето мнение. Много мои приятели бяха на този протест, бяха оставени да търсят правата си извън стадиона. Момчетата изиграха много силен мач, но не получиха подкрепата на феновете. Защо трябва да се стига до тази кулминация да изправяме българските фенове един срещу друг", заяви Петров в интервю за "Панорама".

"Ръководството на БФС да си поеме отговорността за това, което направи вчера. Най-правилното нещо е това и всичко го казват в 18-ата минута на всеки мач. Когато има силни кандидати за президент на БФС, тогава е по-лесно, защото се създават дебати. Страх ги е от това, когато не могат да контролират нещата със заплахи. Хората, клубовете, трябва да имат свободно мислене за тяхното развитие“, продължи бившият национал.

"Румъния преди четири години смениха президента на футболната федерация. Те направиха много за инфраструктура и във всяко едно отношение. В момента са на една победа от класиране на Европейско. За съжаление ние сме изостанали много, но може да се случи. За да стане тази промяна, трябват силни хора. Целият свят видя какво представлява българския футбол, какви хора и с какви решения ръководят. Да показваш среден пръст на футболните фенове и журналисти, това е простащина", завърши Стенли.