Кристиано Роналдо продължава да чупи рекорди, но вече подобрява собствените си постижения. 38-годишната звезда отбеляза поредния си гол за Португалия при успеха на иберийците с 2:0 при гостуването на Лихтенщайн. Той вкара 128-ото си попадение за националния отбор. Роналдо е рекордьор по голове за Португалия и играчът с най-много голове в международния футбол.

Във Вадуц Кристиано откри резултата в самото начало на второто полувреме, след като бе изведен от Диого Жота и с хубав удар преодоля вратаря. Това беше десетото му попадение в тези евроквалификации, с което се изравни с Ромелу Лукаку на върха при голмайсторите. Жоао Кансело удвои аванса на гостите в 57-ата минута.

Cristiano Ronaldo reaches 10 international goals in 2023 🇵🇹

It's the SIXTH time he scores 10+ goals with Portugal in a single calendar year 🐐 pic.twitter.com/ahcwjzUB4v

— ESPN FC (@ESPNFC) November 16, 2023

Португалия преди доста време си осигури място на Евро 2024, както и първото място в група "J", в която записа девета поредна победа. За Лихтенщайн, който е последен в класирането, пък това бе девета поредна загуба в групата.

Португалия имаше предимство през първото полувреме, но среща сериозен отпор от страна на домакините. Кристиано пробва няколко удара, а Гонсало Рамош, който играеше на върха на атаката, пропусна най-добрата възможност.

Още при първата си атака след почивката португалците бяха близо до гол, но Роналдо удари греда. Секунди по-късно той получи топката от Жота и от труден ъгъл отправи много хубав удар, с който откри резултата. Португалия играеше доста по-агресивно през втората част. След нова възможност за Кристиано дойде и вторият гол, който падна в 57-ата минута и бе дело на Жоао Кансело. Бранителят се възползва от лошо излизане на вратаря Бюхел и прати топката в мрежата от малък ъгъл.

Атаките на гостите продължиха, а Роналдо пропусна добра възможност малко след втория гол. Лихтенщайн също стигна до един отличен шанс за гол преди поредния изстрел на Кристиано. Малко след това той бе изваден от игра, за да получи почивка. Португалците пропуснаха още няколко възможности, като Жоао Феликс на няколко пъти се размина с гола. В 82-ата минута Рамош отклони топката след центриране и тя отиде в мрежата, но попадението бе отменено след разглеждане с ВАР.