Четирикратният европейски шампион за юноши Уилиам Чолов записа трета победа за България на ринга в Будва днес. Националът ни в категория до 75 килограма се класира на 1/2-финал на европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години с категорична победа над косовара Дрилон Тачи с 5:0 съдийски гласа.

Бронзовият медалист от световно първенство за младежи използва по отличен начин задната си дясна ръка, за да разклаща главата на съперника му при всяка възможност. 20-годишният талант показа майсторско движение на ринга и страхотна спортна форма. Той контролира темпото на двубоя от началото до края му.

Така Чолов си гарантира поне бронзов медал от турнира в Черна гора. На полуфиналите утре българинът ще се изправи срещу Черав Ашалаев (Русия).

По-късно днес на ринга ще се качат и Кирил Борисов и Ясен Радев. В дуел в тежка категория братовчедът на Борислав Велев - Рой ще се изправи срещу Дилан Раич (Босна и Херцеговина). В категория до 54 килограма Ясен Радев ще се боксира с Алан Морозов (Естония).