Германският национал Даниел Тайс се разбра с ръководството на Индиана Пейсърс да напусне клуба, съобщиха медиите в САЩ. Процедурата по раздялата между двете страни се очаква да бъде финализирана до петък, след което центърът ще подпише договор с Лос Анджелис Клипърс.

"Ножиците", които са в серия от шест последователни загуби след привличането на гарда Джеймс Хардън, отчаяно търсят център, след като стана ясно, че Мейсън Плъмлий няма да играе близо два месеца заради проблем с коляното. По тази причина 31-годишният Тайс, който не попада в ротацията на треньора на Индиана Рик Карлайл, се очертава като перфектния вариант за заместник на Плъмлий. 

Даниел Тайс, който това лято спечели световната титла с Германия, има седем сезона в НБА зад гърба си, в които има показатели от 7,5 точки и 4,9 борби средно на мач, като е играл за Бостън Селтикс, Чикаго Булс, Хюстън Рокетс и Индиана. С решението си да се раздели с Индиана Тайс ще получи почти цялата си заплата за този сезон, която е 9,1 милиона долара. По този начин обаче той се отказва от 9,5 милиона долара, които бяха заложени в контракта му за сезон 2024/25. С Клипърс той ще подпише договор до края на настоящата кампания, който е на стойността на ветеранския минимум от 2,1 милиона долара.

Снимки: Gettyimages