Германският тенисист Александър Зверев се надява Даниил Медведев да победи втория поставен Карлос Алкарас на Финалите на АТР в Торино в петък, тъй като това ще увеличи шансовете му да достигне до полуфиналите на последния за годината турнир.

Медведев стана първият играч, който се класира за полуфиналите след победа над Зверев със 7:6(7), 6:4, а германецът сега се нуждае от успех на третия поставен руснак срещу 20-годишния Алкарас.

Испанецът, който се стреми да стане най-младият шампион на Финалите на АТР след Пийт Сампрас през 1991 година, надделя над Андрей Рубльов (Русия) със 7:5, 6:2, за да запази надеждите си за прогрес на полуфиналите в Червената група, след като започна турнира с поражение от германеца. Зверев и Алкарас влизат в последния кръг на груповата фаза с баланс 1-1. Олимпийският шампион от Германия ще се изправи срещу Рубльов в третия си мач.

"Никога не съм печелил втория си двубой в групата на този турнир, но спечелих титлата два пъти…това очевидно ми дава надежда", каза Зверев след поражението от Медведев.

"В петък аз ще бъда фен номер 1 на Даниил Медведев на тази планета. Ще видим какво ще стане, това вече не е в моите ръце. Трябва да съм концентриран и готов да победя Андрей", добави германецът.

Медведев каза, че разбира защо Зверев иска той да спечели, но няма да му бъде лесно срещу двукратния победител от турнирите от Големия шлем Алкарас.

"Нормално е. Аз бих искал същото. Ще дам всичко от себе си срещу Карлос. Няма да е лесно. Но тук, с тази бърза настилка…ще бъде интересно. В момента, в който се отпуснете и си кажете "може би този мач ще премине по-лесно", може да загубите ритъм. Това е тенисът", заяви руснакът.