Волейболен клуб Добруджа 07 стартира благотворителна кампания в помощ на 19-годишния волейболист на ВК Олимпиец (Плевен) Павел Калев. На предстоящите две домакински срещи ще бъде поставена кутия за дарения на входа на зала „Добротица“. Това съобщиха от клуба на фейсбук страницата си.

Младият волейболист от Плевен пострада тежко в пътнотранспортното произшествие на пътя Плевен - Ловеч в събота, 11 ноември, в което трагично загубиха живота си трима души – президентът и треньор във ВК Олимпиец Стефка Великова и двама състезатели на мъжкия отбор и треньори в клуба - Симеон Симеонов и Калоян Минков.

Калев, който е студент от първи курс в Медицински университет - Плевен, се нуждае от интервенционална кардиологична процедура, която не се покрива от Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) - поставяне на стент на низходяща гръдна аорта по повод дисекация. Животоспасяващата интервенция ще се извърши по спешност в частна болница и сумата е на стойност 5000 лева, като след това му предстои операция на бедрена кост.

Събраните средства от двата домакински мача ще бъдат преведени по сметката на майката на Павел в помощ за лечението му. Първият двубой в зала „Добротица“ е срещу Пирин (Разлог) в петък, 17 ноември, от 17:00 часа, а мачът от 6-ия кръг срещу Берое 2016 (Стара Загора) е във вторник, 21 ноември, със същия начален час.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи и като дари средства по сметката на неговата майка – Бистра Петкова Калева - BG37 CECB 9790 1036 9818 00.