Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) ще предприеме специални мерки за охрана на обществения ред във връзка с предстоящата футболна среща между България и Унгария, която ще бъде съпътствана от протестни действия срещу ръководството БФС. Двубоят е тази вечер при закрити врата на стадион "Васил Левски".

От полицията призовават за мирно протичане на протеста и напомнят, че на него няма да бъдат допускани хора, носещи забранени вещи и предмети.

"СДВР предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящите европейската квалификация и протестни действия.

Двубоят между отборите на България и Унгария ще се играе днес, 16 ноември, от 19 часа, без публика, на Национален стадион "Васил Левски".

Преди, по време и след провеждане на спортната среща и на протестните действия полицаи ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. 

На обособени пунктове, изградени около спортното съоръжение и в района на протестите, служители на реда ще извършват щателни проверки. Предприети са стриктни мерки за недопускане на участници в протестите, носещи забранени вещи и предмети - огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми, и чадъри. От полицията обръщат внимание, че след 20:00 часа малолетните следва да бъдат с придружител.

Ангажимент по охраната на футболната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За нормалното протичане на футболната среща около стадиона с полицейска лента и парапети ще бъде обособена охранявана зона и ще бъдат разположени полицейски служители, като при необходимост в тази зона няма да бъдат допускани хора и моторни превозни средства.

Във връзка с предстоящите събития е възможно възникване на временни затруднения на движението в централната градска част", съобщават от полицията.