Един от най-добрите родни рефери - Ивайло Иванов получи поредно изключително престижно назначение и ще представя България при съдиите на световното клубно първенство по волейбол за мъже.

Надпреварата ще се проведе от 6 до 10 декември в  Бангалор (Индия) с участието на шест отбора - шампионът от 2022 г. Сър Суза Вима (Перуджа), японският Сантори Сънбърдс, бразилските клубове Сада Крузейро и Минас, които са финалисти от шампионата на Южна Америка, представителят на домакините от Индия - Ахмедабад Дифендърс.

Това е второ участие на родния рефер на клубния Мондиал, след като през 2021 г. отново свири срещи от надпреварата - в Бетим (Бразилия). Тогава той бе единият от двамата европейски представители на форума.

Преди това на Иванов предстоят престижни наряди в Шампионската лига. Днес (15 ноември) той ще свири двубоя между Алианц (Щутгарт) и Караро Имоко (Конеляно), група D при дамите, като е първи съдия.

Следващата седмица - на 22 ноември (сряда), Иванов е втори съдия на срещата между Грийнярд (Маасейк) и ВК Лви Прага при мъжете.

След надпреварата в Индия Иво Иванов отново ще води европейски мач - между Итас Трентино (Тренто) и Тур, на 21 декември.