„Ние сме част от УЕФА, УЕФА взе решението за мача с Унгария“. Това каза в интервю за bTV вицепрезидентът на Бългагарския футболен съюз Йордан Лечков.

“Ние сме част от УЕФА. Искам да се върна четири години назад, когато всички знаем, че се готви такъв панаир. Сещате за мача с Англия? УЕФА организира мачовете. Стига сигнал до УЕФА. СДВР няма как да даде този сигнал директно. Решението го взима организаторът на мача, заяви Лечков. - Ние сме длъжни да уведомим УЕФА. Организаторът на мача. Как няма да питаме СДВР като имаме сигнал. Виждате, че със съвременните технологии се зове за бунт."

„Съвсем нормално е да се вика оставка. Но не е нормално да се пречи на организирането на мача. Аз считам, че когато се очаква да има напрежение на срещата, трябва да се вдигне цената на билетите. Нека хората си платят по 100 лева, да влязат на трибуните и там да скандират, да псуват. Не е най-важната тема, че ще се играе без публика, защото на последния ни домакински мач в София имаше 2-3000 човека“, допълни легендата на българския футбол.

„Хората, които са избрани от клубовете си и участват в конгреса, те гласуват и те гласуват за президент. Не запалянковците, с цялото ми уважение към тях“, каза още Йордан Лечков.

„Точно в този момент е голямо изкушението да се коментира футболът. Дайте да обесим Боби Михайлов, ако това ще промени обстановката в България“, коментира героят от САЩ 94′.

Вицето в БФС изтъкна, че мандатът на Борислав Михайлов е до 2026 година, гласувал е за него и разчита той да си го довърши. Самият Лечков не бил сред хората, готвени за заместници на Михайлов.

“Ще си подам оставката, веднага когато видя проект за стадион. Ние нямаме проект за стадион. Ние сме единствената организация, която е самостоятелна. Когато играем на Националния стадион плащаме наем", добави Лечков.

„За футбола държавата е мащеха, футболът се самоиздържа“, каза още Йордан Лечков.

Той поддържа тезата, че БФС прави много, но не говори за това.