Феновете на Манчестър Юнайтед полудяха в трескаво търсене на информация за американския милиардер Лиън Куперман. Причина за това беше информацията на телевизия „Блумбърг“, че богаташът изненадващо е станал акционер в „червените дяволи“. Тази сделка е напълно неочаквана и нямаше индикации за нейно осъществяване.

За съжаление на привържениците на английския гранд 80-годишният Куперман ще бъде собственик на малък дял от клуба и няма да се случи мечтаната раздяла с омразните им американски босове от фамилия Глейзър.

Според информацията, Лиън Куперман е закупил малко повече от 1 милион акции на Манчестър Юнайтед, а сделката е на стойност 16,8 милиона долара (около 13,5 милиона паунда).

Американецът е син на водопроводчик, учил е в обществени училища, а магистратурата си е завършил в Университета Колумбия. Сам пробива до върховете на финансовия бизнес, за да се превърне в легенда на „Уолстрийт“. Той е основател на базираната в Ню Йорк инвестиционна и консултантска компания „Omega Advisors”. Личното богатство на Куперман се изчислява на 2,6 милиарда долара (около 2,08 милиарда паунда).

Сделката на американския милиардер се случва броени дни преди очакваното придобиване на 25% от акциите на Манчестър Юнайтед от страна на британския бизнесмен сър Джим Ратклиф, който се очаква да бъде на стойност 1,25 милиона паунда. Счита се, че той в бъдеще може да увеличи дела си в „червените дяволи“. Очакванията са Ратклиф да инвестира 245 милиона паунда за инфраструктурни проекти, свързани със стадион „Олд Трафорд“.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !