Нюкасъл има желание да привлече халфа Рубен Невеш в редиците си през януари, разкрива Фабрицио Романо. Това обаче може да се окаже доста сложна задача, тъй като клубовете в Англия се очаква да гласуват за забрана на сделки между клубове с една и съща собственост. Именно това може да попречи на "свраките" да вземат Невеш от Ал Хилал, който е собственост на PIF, точно като тях.

Невеш блестеше по време на престоя си в Уулвс и беше малка изненада, че реши да се премести в Саудитска Арабия през лятото, а не в топ европейски клуб, така че не е изключено той да реши да се завърне на Стария континент, ако му се отвори подобна възможност. Нюкасъл пък спешно се нуждае от някой като него в полузащитата след като Сандро Тонали получи продължително наказание заради нелегални залагания. Изглежда, че Еди Хау е голям фен на португалския национал, въпреки че в клуба не са големи оптимисти за неговото привличане. Всичко ще зависи от това как ще протече важното предстоящо гласуване на 21 ноември.

"В Нюкасъл Юнайтед не са оптимисти за шансовете си да подпишат с Рубен Невеш, тъй като изглежда, че ще бъде много сложно. Разбира се, смятам, че е важно да се изясни ситуацията около съсобствеността на клубовете и се надяваме, че това ще стане ясно след тази среща на 21-ви. Знаем, че Нюкасъл се нуждае от полузащитник, който да замести наказания Сандро Тонали. Те все още чакат да видят какво ще се случи на 21-ви и какво ще решат клубовете, но във всеки случай гледат към пазара на халфове. Освен това селекцията им ще зависи от това дали ще продължат напред в Шампионската лига, в Лига Европа или ще отпаднат изцяло от турнирите. Нюкасъл ще трябва да реши какво точно иска и колко е готов да похарчи. Калвин Филипс е друга опция, но за него все още не са вдени прегооври. Невеш си остава играчът, когото наистина ценят. Еди Хау му е голям фен и той има опит във Висшата лига. Te наистина го харесват и Невеш би бил готов да се завърне в Англия, но не всичко зависи от тях, така че ще видим какво ще се случи", сподели Романо.