Челси е готов да позволи на защитника Трево Чалоба да се присъедини към Тотнъм през януари, твърди "Футбол Инсайдър". Футболистът не фигурира в плановете на Маурисио Почетино на "Стамфорд Бридж" и наставникът няма проблем той да си тръгне и дори да подсили един от големите врагове. Дори се смята, че този ход може да е от полза и за двата клуба.

Чалоба все още не е играл нито една минута за Челси през настоящата кампания и се очаква да напусне през Нова година. 24-годишният играч иска редовно игрово време, докато продажбата му ще помогне на Челси да напълни касата си и да инвестира в други играчи през януари.

Що се отнася до Тотнъм, дълготрайна контузия на Мики ван де Вен може да ги подтикне към ново попълнение през януари което да запълни дупката в отбрана. На по-късен етап пък Чалоба ще бъде качествена резерва, когато холандският централен защитник се завърне в игра.

Тотнъм обаче може да има конкуренция за подписа на Чалоба в лицето на Байерн. Баварците са дългогодишни почитатели на този футболисит, с когото Томас Тухел вече е работил и познава отлично качествата му.

Въпреки че е юноша на Челси и досега през цялата си кариера е бил на "Стамфорд Бридж", Чалоба се нуждае от смяна на обстановката, за да продължи развитието си. Ако иска да запази любовта на феновете на настоящия си клуб, трансфер в Германия би бил по-добрият вариант.