Борнемут прекъсна серията на Нюкасъл от седем поредни срещи без загуба в първенството, след като надигра „свраките“ с 2:0 на „Виталити“. Успехът на „черешките“ бе напълно заслужен, а с основен принос за него бе Доминик Соланке (60', 73'), който отбеляза и двата гола във вратата на Ник Поуп. Тимът Еди Хау, който има много кадрови проблеми, не направи достатъчно в офанзивен план и трябваше да преглътне втората загуба за седмицата, след като преди няколко дни загуби и от Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига. С този успех Борнемут изскочи точно над зоната на изпадащите.

В състава на домакините имаше цели пет промени от тежкото поражение с 1:6 от Манчестър Сити. Нето и Люис Куук се завърнаха съответно след контузия и наказание. Сененси, Семеньо и Клуйверт също бяха титуляри.

Еди Хау бе направил три промени в сравнение с мача с Борусия (Дортмунд) през седмицата. Мигел Алмирон, Люис Майли, който дебютира в Премиър лийг, и Антъни Гордън започнаха за сметка на наказания Гимареаш, контузения Калъм Уилсън и Тино Ливраменто, който седна на пейката. Свен Ботман, Александър Исак, Харви Барнс, Джейкъб Мърфи, Мат Таргет, Дан Бърн, Елиът Андерсън и Хави Манкийо продължават също да са контузени, а Сандро Тонали - наказан. Днес травма получи и Алмирон. 

Домакините започнаха много добре и още в първите минути Поуп трябваше да спасява удари на Кристи и Семеньо. Първата възможност за гостите бе в деветата минута, когато Нето изби над гредата шут на Лонгстаф. Две минути след това Ласелс игра много добре в защитата, блокирайки Соланке. В 29-ата Поуп отново трябваше да се намесва. Клуйверт се измъкна от Уилок и стреля, но стажът изби покрай гредата. Пет минути след това Поуп направи трето съществено спасяване, след като отрази силен удар на Кристи.

Лошата новина за Еди Хау бе, че Алмирон трябваше да напусне с контузя, заменен от Мат Ричи. Добрата бе, че Нюкасъл все пак се оттегли на почивка без допуснат гол.

FT: Bournemouth 2-0 Newcastle

Dominic Solanke's double moves the Cherries out of the relegation zone. ⚽⚽#BOUNEW pic.twitter.com/dLVp9421sm

— Squawka Live (@Squawka_Live) November 11, 2023

В 49-ата минута лошо подаване на Трипиър назад изведе Соланке, който се опита да премине покрай Попул, но много силно си поведе топката и тя излезе в аут. Десет минути след това центриране на Трипиър рикошира в Нето, но Уилок не успя да вкара отблизо.

В 60-ата минута именно Уилок опита да избие топката от краката на Семеньо и така всъщност подаде на Соланке, който напредна отдясно и стреля в близкия ъгъл за 1:0. Три минути след това Гордън имаше чудесна възможност да изравни, след като излезе очи в очи с Нето, но не успя да го преодолее.

В 72-рата минута Поуп за пореден път се намеси добре на вратата, избивайки удар на Тавърниър. Люис Куук изпълни ъгловия удар, а Синистера засече центрирането му, но топката срещната гредата. Пракинсън не успя да изчисти, от което се възползва Соланке, който успя по много атрактивен начин с удар „скорпион“. ВАР прегледа ситуацията за евентуална игра с ръка на нападателя, но попадението бе зачетено. До края Борнемут пропусна да разгроми "свраките", като Поуп направи още спасявания. Така този резултат се запази до последния сигнал.