Наставникът на водача в класирането Тотнъм - Анге Постекоглу заяви, че “шпорите” не могат да си позволят повече контузени играчи, но в същото време е уверен, че тези, които ще се появят на техни места, могат да допринесат за отбора. Днес стана ясно, че двама от най-добре представящите се играчи на лондончани - Мики ван де Вен и Джеймс Мадисън вероятно няма да са на разположение до Коледа. В същото време Кристиан Ромеро е наказан след червения си картон срещу Челси, но Педро Поро и Бен Дейвис ще са готови за сблъсъка с Уулвърхамптън. Малко по-рано днес австралийският треньор получи рекордна трета поредна награда за “Мениджър на месеца”. Утре "шпорите" ще се изправят срещу Уулвърхамптън от 14:30 българско време. 

“Нямаш много време да се насладиш на момента, нали? Мики има контузия в в подколянното сухожилие, за която знаехме, че е доста сериозна и ще отнеме няколко месеца да се възстанови, така че ще го видим след нова година. Мадисън също е по-зле, отколкото мислехме. Състоянието му във вторник не бе добро, мина прегледи и вероятно ще можем да го видим около Коледа. Ричарлисон също претърпя операция, която вече бе насрочена. Той се бори с този проблем от много време, трябва да се възстанови след месец. Бен Дейвис се завръща и Педро Поро също е на разположение.

Не можем да си позволим повече контузии. Ще трябва да направим някои промени, но момчетата, които ще влязат, тренираха усилено и разбират как искаме да играем. Те ще дадат всичко от себе си, за да продължим да сме успешни. Знам, че много хора твърдят, че това, че не участваме в европейските турнири и в Купата на лигата ни помага, но ако бяхме в тези турнири, тези футболисти щяха да са играли повече минути,” внесе яснота в ситуацията австралийският мениджър.

Той засегна накратко и първата загуба в първенството, която Тотнъм допусна в понеделник, когато загубиха от Челси с 1:4.

“Това е възможност да покажем за нас да израснем като група, като футболен клуб и като отбор,” заяви Постекоглу.