Миноритарният акционер в Левски – Тръст "Синя България“, излезе с позиция след изявлението на мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков. Тръстът отправи критики към ръководството на клуба, като откроиха някои от основните области, заради които клубът се намира в затруднено положение.

Позицията на "Синя България": 

Изключително изненадани сме от първото от доста време насам обръщение на мажоритарния собственик на клуба. За жалост, това обръщение не цели внасяне на многократно гарантираната от него прозрачност, а директна атака срещу единствения представител на феновете в контролния орган на ПФК Левски. Няма да навлизаме в патетичния тон присъщ за семейството на мажоритарния собственик. Просто ще изброим някои имена, изцяло заслуга на г-н Сираков. Предварително се извиняваме за навярно липсата на изчерпателност и негативните емоции от имената по-долу, както и за това, че голяма част от тях вероятно дори не помните. Извиняваме се и на хората, описани долу, те не са виновни: 
- Джоузеф Диксън 
- Звонимир Микулич 
- Фейсал Рерас 
- Ребин Сулака 
- Тома Даске 
- Начо Монсалве 
- Гьоко Зайков 
- Христос Шелис 
- Драган Шолак 

А сега и малко факти: 
- Огромен дълг към Петър Хубчев и екипът му 
- Огромен дълг към Насиру Мохамед 
- Огромен фарс покрай първата орбита и „сделката“ с Диксън 
- В момента клубът е спечелил по-малко точки отколкото миналата година в същия етап от първенството 
- Видимо намалена посещаемост на мачовете от първенството 
- Пропусната възможност за покриване на значителна част от задължението към НАП чрез продажба на футболист(и) през зимната пауза на 2023 
- Провал и в опита за втората орбита и сделката с „Юнайтед Груп“ 
- Назначаване на изпълнителен директор без каквото и да е образование или опит Можем да изброяваме и още, но това са най-явните и публично известни управленски решения. 

Г-н Сираков, истинският враг на Левски не е нито Петър Ганев, нито привържениците. Истинският враг са некомпетентността и зависимостите, чрез които се ръководи клубът. Единствената вина на Петър Ганев е, че има "неблагоразумието" да е един от водещите икономисти в България, дълбоко уважаван със своята активна професионална и гражданска позиция. Виновен е, че е по-подготвен и компетентен във финансов план от всички членове на НС и УС на клуба взети заедно. Виновен е и че етиката и моралният му компас не търпи фалша както подобава на един истински левскар. Чудесен начин да насочите общественото внимание на грешното място, а не върху многопластовите проблеми на ПФК Левски. Е не Ви се получи, г-н Мажоритарен собственик!“