Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов говори по актуалните теми в българския футбол и управлението на сегашното ръководство. Легендарният нападател призна, че подкрепя евентуален протест на феновете, стига той да е по мирен и законен път.

"Ситуацията е много сериозна и тя е такава заради ръководителите на българския футбол. С техните методи искат да откраднат футбола от феновете. Хората се обединяват срещу тях, което много ме радва. Крадат футбола от всички нас. Това не се е случвало никога - ти да играеш по собствено желание пред празен стадион.

Държавата не иска да работи с БФС. С БФС няма кой да работи с тях. Това са доказани лъжци и измамници. Те няма как да работят с държавата. Но държавата трябва да помага на българския спорт. Без помощта ѝ нещата няма как да се случат. Но когато има такова управление, много трудно ще се случи.

За чужденците в българския футбол? Това е един от проблемите, свързан с това, че не се дава достатъчно време на българските играчи да играят. Това пак идва от нормите и правилата, които пуска БФС, и естествено, клубовете се възползват. Темата е много деликатна и балансът трябва да бъде намерен. За момента, когато са такива правилата, дадени от БФС, ситуацията е такава”, заяви Бербатов пред “бТВ”.

“Колкото и трудно да е, трябва да се обедините заедно. В момента има един външен враг, който се опитва да ви вземе футбола. По мирен и законен начин, да изкажете вашето мнение. Когато дойде един такъв враг, трябва да покажем и да защитим. Хората, които гледат футбол и се интересуват, имате социални мрежи, използвайте ги, изкажете мнението си. Футболните общественици - всеки има възможност да изкаже своето мнение. Не само пред мен, а пред обществото. Виждате в каква ситуация сме, породена от знанието и незнанието на сегашното управление.

От 2 години и половина протестираме аз и моят екип. Нашият протест го водим пред всички вас. Радостен съм, че сега всички се събират и протестират. Никой няма право да казва, че яхваме протеста, защото от 2 години ние вече го правим. Подкрепям такова нещо, когато е в рамките на мирното”, завърши бившият нападател.