Хетафе сложи край на серията си от 5 поредни равенства с минимална домакинска победа над Кадис с 1:0 в мач от 12-ия кръг на Ла Лига. Домакините играха с човек по-малко цяло второ полувреме заради червения картон на Джене. В герой за тима от "Колисеум Алфонсо Перес" се превърна Борха Майорал. Юношата на Реал Мадрид донесе трите точки на тима си в 76-ата минута.

Гостите по никакъв начин не се възползваха от численото си предимство и отправиха само два точни удара към вратата, пазена от Давид Сория.

Роберт Наваро от Кадис можеше да открие резултата в 10-ата минута, но ударът му с глава срещна напречната греда. "Жълтите" продължиха да са по-активни и Кристофер Рамос пропусна очи в очи със Сория. В 44-ата минута Джене, който вече имаше жълт картон, получи втори и остави Хетафе в намален състав.

През второто полувреме домакините се защитаваха дисциплинирано и много рядко поглеждаха напред. В 76-ата минута след центриане от корнер Мейсън Грийнууд отклони топката с глава към Борха Майорал и той я прати в мрежата. В оставащото време Хетафе не допусна сериозни опасности пред вратата си и удържа победата.

След успеха си Хетафе е на 11-о място с 15 точки, а Кадис остана 16-и с актив от 10 пункта.