Халфът на Байерн Мюнхен Йошуа Кимих остава трансферна цел за Барселона, като каталунците са решени да си осигурят подписа му следващото лято, пише "Фишайес". 28-годишният футболист беше силно свързван с преминаване в шампиона на Ла Лига през лятото, като треньорът Чави Ернандес потвърди, че германският национал е бил трансферна цел, а изглежда на "Камп Ноу" не са се отказали от преследването му.

Барселона в крайна сметка не можа да подпише с Кимих през лятото поради финансовото си състояние, но според последните информации германецът остава водеща цел за клуба. Твърди се, че полузащитникът е набелязан за следващото лято, тъй като се очаква да напусне "Алианц Арена" в търсене на ново предизвикателство. Кимих има договор с Байерн само до юни 2025 г., което означава, че клубът не е в силна позиция, когато става въпрос за бъдещето му, което може да доведе до напускането му през следващата година.

Барселона обаче едва ли ще бъде в състояние да плати огромна сума за германския национал поради разклатеното си финансовото състояние, така че се очакват трудни преговори с Байерн. Трябда са се отбележи, че немалка част от бюджета за трансфери на каталунците ще отиде за за откупуването на Жоао Кансело и Жоао Феликс за постоянно. Двамата в момента са на "Камп Ноу" под наем.

Кимих пристигна на "Алианц Арена" от Щутгарт през юли 2015 г. и бързо се наложи като основен играч в клуба. До момента той има 362 мача за баварците, като е отбелязал 40 гола и е направил 99 асистенци. От началото на настоящия сезон дефанзивният полузащитник има 5 асистенции в 15 мача за Байерн.