Отборът на Саарбрюкен, който елиминира шампиона Байерн (Мюнхен), ще играе с Айнтрахт (Франкфурт) в третия кръг на турнира за Купата на Германия, докато лидерът в Бундеслигата Байер (Леверкузен) ще излезе в домакински мач срещу тима от втора дивизия Падерборн.

Третодивизионният Саарбрюкен поднесе най-голямата изненада до момента, след като победи с 2:1 рекордния 20-кратен носител на трофея Байерн.

Сега тимът е домакинина отбора от Франкфурт, който напоследък показва добри резултати в Бундеслигата и спечели Купата на Германия пет пъти, последният през 2018 година. Айнтрахт е финалист от миналия сезон.

Третият кръг, насрочен за 5 и 6 декември, включва два двубоя със състави от Бундеслигата, което означава, че максимум четири отбора от елита ще продължат на четвъртфиналите. Шестте тима в третия кръг са най-малкият брой от три десетилетия.

Щутгарт ще се изправи срещу петкратния победител Борусия (Дортмунд). Волфсбург, който елиминира двукратния шампион и защитаващ титлата си РБ Лайпциг, гостува на Борусия (Мьонхенгладбах).

Единственият тим от четвърта дивизия ФК Хомбург ще играе с лидера от Втора Бундеслигата Санкт Паули. Другите мачове са Херта Берлин срещу Хамбургер ШФ, Кайзерслаутерн срещу Нюрнберг и Магдебург срещу Фортуна Дюселдорф.

Das sind die Partien im Achtelfinale des DFB-Pokals! 🏆😍

Welche Partie werdet ihr euch auf keinen Fall entgehen lassen? 🤔#DFBPokal #BERLIN2024 #GEWINNERBLEIBT @TARGOBANK pic.twitter.com/tPEGdKr94n

— DFB-Pokal (@DFB_Pokal) November 5, 2023