Олимпийският шампион Александър Зверев (Германия) се класира за третия кръг на турнира по тенис на твърди кортове в зала от сериите "Мастърс" във френската столица Париж с награден фонд 7.6 милиона евро след победа над французина Юго Юмбер с 6:4, 6:7(3), 7:6(5). Двубоят продължи три часа и 29 минути, а Зверев ликува при първия си мачбол.

Следващият съперник на десетия поставен германец ще бъде седмият в схемата Стефанос Циципас от Гърция.

"Разбира се, бих искал да приключа мача в два сета, но се получи известна драма. Мисля, че изиграхме фантастичен двубой, интересен за всички", заяви Александър Зверев.

Classy celebration 🙏#RolexParisMasters | @AlexZverev pic.twitter.com/4xVPSVpnna

— ROLEX PARIS MASTERS (@RolexPMasters) November 1, 2023

"Не просто победих Юго днес, а донякъде победих и останалите 15 хиляди души в залата. Атмосферата тук винаги е невероятна", добави Зверев, визирайки феновете, които шумно подкрупяха Юмбер по време на срещата.

Германският тенисист все още държи в ръцете си възможността да се класира за Финалите на АТП в Торино (Италия), като в момента е девети в ранкинга за останалите свободни места. Осмият в света Каспер Руун и 12-ият Томи Пол, които бяха сред конкурентите на Александър Зверев отпаднаха от надпреварата.

Шестият поставен на "Мастърс"-а в Париж Холгер Руне (Дания) се наложи над австриеца Доминик Тийм с 6:4, 6:2 за час и 31 миути игра и в двубой за класиране на четвъртфиналите ще срещне германеца Даниел Алтмайер.

Rune's title defense starts with a W over Thiem 🦾🇩🇰#RolexParisMasters pic.twitter.com/hRoiXQECKi

— ROLEX PARIS MASTERS (@RolexPMasters) November 1, 2023