Бившият мениджър на Челси и Брайтън Греъм Потър може съвсем скоро да има нова работа, след като през последните месеци отхвърли предложения от Лион и Глазгоу Рейнджърс. 48-годишният специалист е един от големите фаворити за национален селекционер на Швеция. Яне Андерсон подаде оставка, след като стана ясно, че няма да класира „тре кронур“ за Евро 2024 и сега федерацията търси негов заместник. Генералният секретар на федерацията Андреа Млерберг призна пред местна телевизия, че Потър е сред разглежданите имена.

Англичанинът е добре познат в Швеция от работата му в Йостерсунд, а един от много важните фактори е, че той говори добре езика.

Името на Потър бе свързвано в последния месец с Наполи и дори с Манчестър Юнайтед, в случай че на „Олд Трафорд“ решат да се разделят с Ерик тен Хаг.

„Има списък с имена и е ясно, че той е част от този списък. Ще видим на кого ще се спрем и кой се интересува от работата. Човек трябва да има страстно желание да бъде треньор на национален отбор, защото това е много по-различно от клубния футбол", коментира Млерберг.

Швеция е на третото място в своята квалификационна група за Евро 2024, след като спечели само два от шестте си мача.