Ювентус не се е отказал от идеята да привлече в състава си халфа на Арсенал Томас Партей. В клуба са измислили нов план как да финансират неговото привличане, като за целта ще се използват парите, които ще бъдат спестени от заплатите на Пол Погба, който бе хванат с допинг и се очаква договорът му да бъде едностранно прекратен, пише "Мирър".

По принцип по договор Погба трябва да получава по 8 милиона евро на сезон, но след излизане на положителната проба позволи на ръководството да намали възнаграждението му на 2 милиона евро на сезон. А скоро се очаква договорът му официално да бъде скъсан.

След проблемите на Погба и наказанието, което получи Николо Фаджоли заради незаконни залагания, Ювентус спешно се нуждае от подсилване в халфовата линия. Именно заради това в клуба отново са насочили поглед към Партей.

В същото време Арсенал разполага с доста опции в центъра на терена и през този сезон Партей играе по-рядко, като е записал едва 5 мача от началото на кампанията. Така че евентуална раздяла не е изключена, особено при достатъчно атрактивна оферта за 30-годишния футболист.

Твърди се, че и самият ганаец не е доволен от ситуацията си и гледа към изхода на "Емиратс". "Топчиите" искат за него около 30 милиона евро, но от Юве не са склонни да извадят подобна сума, особено имайки предвид, че договорът на играча е до 2025 г. Доста по-вероятно е двата клуба да се договорят за отдаване под наем до края на кампанията и опция за откупуване през лятото.