Арсенал е близо до споразумение за нов договор със защитника Бен Уайт, според "Футбол инсайдър". Настоящият му контракт е до 2026 година, но въпреки това на "Емиратс" смятат да го обвържат с нов, с по-добри условия и за още по-дълъг срок. Самият защитник също е дал съгласието си за нова сделка и преговорите вече вървят в положителна посока.

Мениджърът Микел Артета гледа на Уайт като на важна част от неговия отбор за следващите години и има увереност от всички страни, че ще бъде постигнато споразумение преди края на кампанията. 26-годишният играч показва стрхотно постоянство в изявите си, откакто се присъедини към "топчиите" от Брайтън през 2021 г. срещу 50 милиона паунда. До момента той има 98 мача с фланелката на Арсенал, в които записа 3 гола и 5 асистенции, повечето от които през сезон 2022-23 на Висшата лига, където не пропусна нито един мач.

След като успя да стабилизира представянето на Арсенал и го превърна в претендент за титлата във Висшата лига, Артета приоритизира подновяванията за множество свои млади звезди заедно със спортния директор Еду. През изминалата година бяха подновени контрактите на Арън Рамсдейл, Букайо Сака, Габриел Мартинели, Мартин Йодегор, Уилям Салиба, Габриел Магалаеш, Рийс Нелсън и Еди Нкетия.

Ако скоро се стигне до споразумение с Уайт, следващият в списъка на "артилеристите" е Олександър Зинченко, който също ще получи предложение за нов контракт, макар настоящият му да изтича през 2026 г.