Мениджърът на Челси Маурисио Почетино остана много доволен от успеха с 2:0 над Блекбърн на 1/8-финала за "Карабао Къп". Тимът му направи още една крачка напред в турнира, а наставникът дори вече се размечта да вдигне трофея. Според него това е отличен шанс за тима му да осмисли сезона си.

"Трябва да мислим, че това е важен турнир за нас. Не сме в Европа, така че това е възможност, да спечелим трофей. Това се отнася и за Висшата лига и за ФА Къп, когато започнем през януари. Разбира се, трябва да мислим, че можем да спечелим това състезание", заяви Почетино.

Наставникът беше доволен да види завръщането на капитана си Рийс Джеймс, който според него ще има важна роля за предстоящите по-трудни изпитания срещу Тотнъм и Манчестър Сити.

„Той е наистина важен за нас. Винаги е важно капитанът да играе редовно и да помага на отбора. Неговата роля е ключова. Рийс е невероятен играч, за мен един от най-добрите крайни защитници в света. Лошо е, че той игра само 70-75 минути срещу Ливърпул в първия мач и до днес не бе на разположение. Изкушението е: „Добре, тръгвай и играй 90 минути“. Но ние трябва да бъдем внимателни. Малко по малко той ще влезе във форма и ще се справи с изискванията на мачовете“, убеден е аржентинецът.