Каляри победи като гост Удинезе с 2:1 в мач от 1/16-финалите за Купата на Италия. Победата за тима на Клаудио Раниери дойде след нов обрат, след като през уикенда сардинци успяха да постигнат впечатляваща победа с 4:3 над Фрозиноне в Серия "А", макар че губеха с 0:3 до 72-рата минута.

През първата част по-добрите положения бяха за Каляри, като Гаетано Ористанио имаше на два пъти чудесни ситуацииза гол, но вратарят на Удинезе Мадука Окойе се намеси великолепно.

OPS, L’ABBIAMO FATTO DI NUOVO 🫢
SIAMO AGLI OTTAVI 👊🏼🔴🔵#UdineseCagliari pic.twitter.com/YLh4ziRoB2

— Cagliari Calcio (@CagliariCalcio) November 1, 2023

След нулевото първо полувреме, втората част бе далеч по-интересна. Първо гол на Лоренцо Лука от Удинезе бе отменен след намеса на ВАР заради засада. В 63-ата минута домакините все пак излязоха напред, след като Флориан Товен центрира отлично и Аксел Гесон с глава откри резултата. Каляри обаче успя да изравни в 80-ата минута. Резервата Николас Виола стреля директно от пряк свободен удар и решението му изненада Окойе - 1:1. До края на редовното време двата тима не си вкараха и последваха продължения.

В 99-ата минута Джанлука Лападула можеше да отбележи с глава, но пропусна от удобна позиция. И когато двата отбора вече сякаш се подготвяха за дузпите, Каляри нанесе своя решителен удар. Андреа Петаня проби отдясно и подаде чудесна успоредна топка на друга резерва - Джанлука Лападула, който заби топката в мрежата от непосредствена близост и в 119-ата минута донесе класирането за Каляри.До края на продълженията тимът на Раниери дори можеше да увеличи с още аванса си, но стража на Удинезе направи няколко впечатляващи спасявания.