Бетис и Хетафе записаха двуцифрени победи в своите мачове от първия кръг за Купата на краля. Севилци отнесоха с 12:1 състава на Ернан Кортес, докато тимът от мадридското предградие бе дори по-убедителен, като се наложи с 12:0 над Тардиента.

За успеха на Бетис основна роля имаха Вилиан Жозе, който отбеляза 5 попадения и Родри, който завърши с хеттрик. Ез Абде добави още 2 гола, а с по 1 се отчетоха Луис Енрике, Марк Рока и Асане Диао. Интересното е, че 9 от 12-те попадения паднаха през първото полувреме. За домакините точен бе Енрике Маркес.

Междувременно за успеха на Хетафе най-резултатен бе Оскар Родригес с хеттрик, а два гола добави Мейсън Грийнууд. Освен тях се разписаха още Джон Патрик, Антони Лосано, Жорди Мартин, Стефан Митрович, Домингош Дуарте, Хуанми Латаса и Борха Майорал.

Убедителни победи записаха и други от елитните отбори, като Райо Валекано отнесе с 6:0 Атлетико Лугонес, Майорка спечели с 4:0 срещу Боаро, а Севиля записа класика с 3:0 срещу Кинтанар.

Доста по-скромен бе успехът на Реал Сосиедад, който едва надви Буньол с 1:0. Баските стигнаха до успеха с попадение на Карлос Фернандес в 67-ата минута.