Фрайбург загуби с 1:3 у дома от втородивизионния Падерборн в мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на Германия и отпадна от турнира.

Гостите откриха резултата още в 4-тата минута. След добра комбинация Флоран Муслия подаде на Филип Билбия, който от непосредствена близост откри резултата. Фрайбург опита да реагира, но вместо това получи втори гол. 

В 33-тата минута Муслия изпълни перфектен пряк свободен удар и не остави никакви шансове нa вратаря на домакините Флориан Мюлер - 0:2 за Падерборн.

Участникът в Лига Европа тръгна напред през втората част, но отново бе попарен. След поредна много добра атака на Падерборн в 55-ата минута Сърлорд Конте подаде на Филип Билбия, който от непосредствена близост без никакви проблеми направи 0:3. 

До края на срещата Фрайбург стигна единствено до почетно попадение, дело на Максимилиан Егещайн в 69-ата минута, който се разписа с топовен шут.

Така Падерборн поднесе една от големите изненади на 1/16-финалите от турнира за Купата на Германия и чака жребия в неделя.

Всички резултати в турнира:

Борусия (Д) - Хофенхайм 1:0
Зандхаузен - Байер Леверкузен 2:5
Фрайбург - Падерборн 1:3
Холщайн Кил - Магдебург 3:4 след дузпи (2:2 в редовното време, 3:3 след продължения)
21:45 часа, Виктория Кьолн - Айнтрахт Франкфурт
21:45 часа, Нюрнберг - Ханза Рощок
21:45 часа, Саарбрюкен - Байерн (Мюнхен)
21:45 часа, Херта Берлин - Майнц 05