Шотландският футболен клуб Селтик забрани на крайната група запалянковци "Зелена бригада" да посещават мачове, след като феновете многократно развяха палестински знамена на стадионите по време на мачове на тима, съобщава вестник "Таймс".

На членовете на едно от най-старите фенски сдружения, което от 2012 година организира протести в подкрепа на Палестина, са анулирани абонаментните карти. Най-големият конфликт между ръководството на клуба и феновете по този повод се случи миналата седмица по време на домакинския двубоя от груповата фаза на Шампионската лига срещу испанския Атлетико Мадрид.

Запалянковците в няколко сектора на "Селтик Парк" показаха подкрепата си към Палестина чрез няколко големи и множество малки флагове, а това отново ще доведе до наказание от страна на УЕФА. Шампионът на Шотландия вече беше глобен за подобно нещо.

Преди това огромен банер с надпис "Свободна Палестина, победа за съпротивата" беше разпънат от "Зелена бригада" на мача от шотландския шампионат срещу Килмарнък.

В имейла, изпратен до феновете, се посочва, че "поради повтарящи се инциденти на неприемливо поведение, включващи "Зелена бригада", клубът е анулирал всички техни членства“.