Баскетболистът на Спортинг Рон Къри бе сред най-резултатните за своя тим при поражението от българския шампион Балкан със 70:81 в среща от група “A” на ФИБА Къп. Гардът завърши с 18 точки, 4 борби, 4 асистенции и впечатляващите 8 откраднати топки за своя отбор.

“Стана добър мач. Балкан игра страхотно и агресивно, взе много борби в нападение и имаше доста отворени стрелби през първото полувреме. Не успяхме да намерим начин да им противодействаме Няма какво много да кажа за съдиите, това е баскетболът. Понякога те свирят добре, понякога - не. Това не е нещо, за което трябва да се вълнуваме. Сега ни е нужно да излезем по-добри в следващия мач и да се опитаме да победим.

На полувремето губехме с 18 точки. Всеки път, в който губиш с толкова много, ще ти е трудно да се върнеш в мача. Направихме серия, но не успяхме да сътворим обрат. Все пак ми хареса как се борихме в мача. Трудно ни беше днес. Пропуснахме много отворени стрелби. Трябва да стреляме и да играем по-добре оттук нататък.

Смятам, че нищо не е приключило. Всеки може да победи всекиго. Имаме добър шанс да продължим напред, ако се отнесем сериозно със следващите си мачове”, заяви Къри.