Лидерът в Бундеслигата Байер (Леверкузен) победи с 5:2 като гост третодивизионния Зандхаузен и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Германия. "Аспирините" не стигнаха до победата лесно, като три от головете за тях паднаха в последните минути на мача. Наставникът на "Чаби Алонсо бе направил редица промени в състава, като бе пуснал много футболисти, които обичайно не са титуляри.

Домакините имаха добра възможност да открият резултата в 7-ата минута, когато след изпълнение на корнер Йонас Вейк се озова на добра позиция и стреля от границата на наказателното поле, но шутът му премина с малко встрани. Леверкузен обаче успя да открие резултата. В 20-ата минута Александър Фукс препъна Адам Хложек в наказателното си поле и реферът отсъди дузпа. мача и логично поведе. Зад бялата точка застана Есекиел Паласиос, който не сгреши - 0:1 за "аспирините". До края на първата част Леверкузен можеше да увеличи аванса си, но в края на първата част пропуски направиха Едмон Тапсопа и Адам Хложек.

Второто полувреме започна ударно, като Зандхаузен изравни. Кристоф Елих получи добро подаване от Франк Евина и с хубав удар извън наказателното поле изравни резултата в 50-ата минута - 1:1. Радостта на домакините обаче трая само четири минути. Надим Амири центрира от пряк свободен удар, а Йонатан Та се извиси и с глава намери мрежата на Зандхаузен и Леверкузен отново поведе. Головото шоу обаче продължи, като на свой ред домакините изравниха само след 120 секунди. В 56-ата минута след центриране от корнер Ясин Бен Бала с глава не остави никакви шансове на стража на Леверкузен Матей Коварш - 2:2.

🙅‍♂️ Schluss in Sandhausen! Am Ende standesgemäß, aber das war ein hartes Stück Arbeit. Glückwunsch, #Werkself! #SVSB04 2:5 pic.twitter.com/lp7H03gtbf

— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04fussball) November 1, 2023

След бързата размяна на голове "аспирините" натиснаха съперниците си и в крайна сметка стигнаха до решителен трети гол пет минути преди края. След центриране отляво Амин Адли стреля с глава, вратарят на Зандхаузен изби, но Адам Хложек бе най-бърз при добавката и направи 2:3. Три минути по-късно всичко бе решено, след като Жереми Фримпонг центрира и Амин Адли с хубав удар с глава вкара четвърти гол за тима си. Крайното 2:5 оформи Амин Адли в продължението на срещата, след като се разписа с второто си попадение в мача след асистенция на резервата Флориан Виртц.

Така Леверкузен записа девета поредна победа във всички турнири и продължава напред към 1/8-финалите, като ще чака жребия в неделя.