Борусия Дортмунд се класира за третия кръг на Купата на Германия, след като постигна минимална победа с 1:0 в домакинството си на Хофенхайм. Единственото попадение в срещата падна в края на първата част и бе дело на Марко Ройс (43’). Тимът на Пелегрино Матарацо завърши с човек по-малко, тъй като Озан Кабак получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Донийл Мален.

Гостите имаха отлична възможност да излязат напред в резултата още във втората минута, когато първо Илас Бебу стигна до пас в пеналта, но Грегор Кобел спаси, а добавката на Бериша се отклони от гредата. Впоследствие възпитаниците на Един Терзич бяха почти пълен господар на случващото се на терена. Те пропуснаха поредица от добри положение, а работата на играещите по двата фланга Юлиан Брант и Джейми Байноу-Гитенс бе подпомагана отлично от Марко Ройс и Юсег Мукоко. Те пропуснаха няколко отлично положения за гол, за да се стигне до 43-ата минута, когато поредният пробив отляво завади неподготвени бранителите в бяло и този път Ройс реализира за 1:0.

Футболистите на Борусия Дортмунд започнаха на високи обороти и втората част, когато в рамките на първите пет минути те пропуснаха две добри възможности да увеличат преднината си, но удари на Байноу-Гитенс и Юсуфа Мукоко не постигнаха целта си. Постепенно домакините се върнаха в по-задни позиции явно с желание да бранят своята преднина, а качеството на футбола спадна значително. Гостите от Хофенхайм осъществиха няколко по-интересни атаки, но така и не успяха да стигнат до реално голово положения. 

В добавеното време на двубоя пък Озан Кабак бе изгонен за втори жълт картон, след като задържа за фланелката появилия се от скамейката Донийл Мален, а малко след това бе даден и края на двубоя, който ознаменува и продължаването на Борусия Дортмунд в следващата фаза на Купата на Германия. В събота играчите на Един Терзич пък ще се изправят срещу Байерн (Мюнхен) в най-голямото дерби на немския футбол.