Уест Хам приема Арсенал в лондонско дерби от четвъртия кръг на Купата на Лигата. "Артилеристите" не са губили от този съперник в последните осем срещи, а това е първият им сблъсък за този сезон.

Отборът на Микел Артета няма загуба на Острова от началото на сезона. Единственото му поражение дойде от Ланс в Шампионската лига. Уест Хам се представя по-стабилно в първенството в сравнение с миналия сезон, но в момента е в серия от 3 поредни загуби във всички турнири.

The Arsenal line-up to take on West Ham United in the Carabao Cup this evening…

Aaron Ramsdale returns in goal. Kai Havertz starts in midfield. Eddie Nketiah leads the line after his hat-trick against Sheffield United.

Thoughts on the line-up? #afc pic.twitter.com/lK2czhAa18

— now.arsenal (@now_arsenaI) November 1, 2023

Halloween may be over, but Declan Rice will still be haunting West Ham this evening 👻 pic.twitter.com/aTTEjQEzOe

— Gooner Chris (@ArsenalN7) November 1, 2023

Очакваното завръщане на Деклан Райс на "Лондон Стейдиъм" ще се забави, защото той е на резервната скамейка. Артета е направил шест промени от последния мач. Арсенал е без контузените Габриел Жезус и Томас Партей, а капитанът Мартин Йодегор получава почивка и е на пейката. Аарън Рамсдейл заменя Давид Рая на вратата. Габриел Магаляеш и Якуб Кивиор са в центъра на защитата. Жоржиньо влиза на мястото на Райс, а в атака Рийс Нелсън и Леандро Тросар са титуляри за сметка на Букайо Сака и Габриел Мартинели.

Дейвид Мойс е направил пет промени. Лукас Фабиански е титуляр на вратата на мястото на Алфонс Ареола и извежда тима с капитанската лента. Мавропанос заменя Зума в центъра на защитата, а Емерсон влиза на мястото на Кресуел. Джеймс Уорд-Праус получава почивка и е на пейката за сметка на Соучек, а Бенрама заменя Антонио.

УЕСТ ХАМ - АРСЕНАЛ

УЕСТ ХАМ: Фабиански, Цоуфал, Мавропанос, Агер, Емерсон, Алварес, Соучек, Кудус, Пакета, Бенрама, Боуен
АРСЕНАЛ: Рамсдейл, Уайт, Кивиор, Магаляеш, Зинченко, Жоржиньо, Хавертц, Виейра, Нелсън, Тросар, Нкетия