ЦСКА-София се наложи над Етър с 1:0 на стадион „Ивайло“ във Велико Търново в отложен мач от 3-ия кръг на efbet Лига.

Единственото попадение в срещата бе дело на Марселино Кареасо, който бе точен в 49-ата минута. „Армейците“ останаха без капитана си Амос Юга, който бе изгонен с директен червен картон в 61-ата минута. Ивайло Димитров прати топката в мрежата на „червените“ в първата минута на добавеното време, но попадението не бе зачетено след намесата на ВАР.

След изстраданата победата във Велико Търново ЦСКА вече има 32 точки в актива си, колкото има и лидерът Черно море, заемайки 2-о място във временното класиране. Етър пък остава на дъното във временното класиране в efbet Лига със само 8 пункта.

Етър започна активно в дебютните минути на срещата. Още преди да са изминали 60 игрови секунди, Щахреди Букхолда изведе Мартин Тошев зад гърба на отбраната на ЦСКА, но Густаво Бусато го посрещна на време. Все пак флагът на страничния арбитър бе вдигната и бе отсъдена засада.

Крум Стоянов центрира на втора греда, където Георги Ангелов се справи във въздуха с Християн Петров и стреля опасно с глава, но Бусато успя да се намеси и да отрази в 6-ата минута на срещата.

Стоянов напредна по левия фланг и центрира на първа греда в 9-ата минута, когато Букхолда стреля с глава, но покрай десния страничен стълб на вратата на ЦСКА.

Кольо Станев изведе Мартин Тошев зад гърба на отбраната и преодоля Густаво Бусато, изпращайки топката в мрежата в 18-ата минута. Голът обаче не бе зачетен заради засада на нападателя на "болярите".

След центриране от корнер в 31-ата минута от страна на Тибо Вион, топката достигна до Матиас Фаетон, който стреля към вратата на Етър, но твърде неточно.

Най-опасното положение до този момент в двубоя за Етър дойде в 36-ата минута, когато Букхолда продължи топката за Мартин Моран, който се размина с топката. Последваа удар с външен фалц от страна на Кольо Станев от границата на наказателното поле, но Бусато направи феноменално спасяване. След това Крум Стоянов стреля с глава от билзко разстояние, но отново Бусато отрази.

Само минута по-късно Мартин Тошев бе изведен на чиста позиция очи в очи с Густаво Бусато, ударът на нападателя на Етър обаче бе отново отразен от бразилския страж на ЦСКА.

Матиас Фаетон напредна по лявото крило и навлезе в наказателното поле на Етър в 41-ата минута, след което сви за Дюкенс Назон, който се размина с топката. Бранител на "виолетовите" не изчисти по най-добрия начин, а Амос Юга овладя на границата на наказателното поле и стреля, но над напречната греда.

 В третата минута на добавеното време на първото полувреме дойде първият точен удар за ЦСКА. След разбъркване в наказателното поле на домакините, Джонатан Линдсет съумя да стреля, но твърде слабо и Мартин Величков улови.

В шестата минута на добавеното време на първото полувреме Амос Юга центрира отдясно в наказателното поле, където Джонатан Линдсет стреля с глава, но покрай десния страничен стълб.

ЦСКА бързо успя да стигне до откриващото попадение в срещата на старта на второто полувреме. Георги Ангелов загуби топката при изнасянето и Матиас Фаетон отне. Футболистът на "армейците" навлезе в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, а Мартин Величков отрази. Тобиас Хайнц се опита да отправи изстрел, а в разбъркването топката достигна до Марселино Кареасо, който я прати в мрежата след шут от близко разстояние в 49-ата минута.

След центриране в наказателното поле на ЦСКА, Крум Стоянов овладя топката и стреля ниско по тревата, но Густаво Бусато отново напомни за себе си с добра намеса в 55-ата минута.

Крум Стоянов проби отляво през центъра и се справи с голям брой противникови защитници, след което навлезе в наказателното поле, където бе повален от Амос Юга. Ивелин Занев не се поколеба и посочи бялата точка. Ситуацията бе преразгледана от ВАР, а арбитърът промени решението си и изгони капитана на ЦСКА с директен червен картон, а Етър получи правото да изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле в 61-ата минута. Мартин Тошев стреля от статичното положение, но право в стената.

Емануел Шакич изпълни дълъг тъч в 66-ата минута и прати топката в наказателното поле на Етър, където Майкъл Естрада овладя с гръб към вратата и съумя да стреля. Ударът на футболиста на ЦСКА обаче бе твърде неточен.

След центриране от корнер за Етър в 70-ата минута, Николай Янков остана сам на втора греда и стреля с глава, но право в ръцета на Густаво Бусато.

Димо Бакалов напредна по дясното крило на нападението на Етър и центрира за Мартин Тошев, който продължи за Ловре Кнежевич, който се опита да стреля със странична ножица, но ударът му бе твърде слаб в 88-ата минута.

В първата минута от добавеното време Мартин Тошев чукна топката за Георги Ангелов, който изведе Николай Янков отляво. Халфът на Етър сви топката с успореден на голлинията пас за Ивайло Димитров, който от близко рязстояние прати топката в мрежата на ЦСКА. Попадението на Етър не бе зачетено, след като Янков е бил в положение на засада в хода на атаката.

Етър - ЦСКА 0:1

0:1 Марселино Кареасо 49'

Етър: 22. Мартин Величков – 15. Георги Ангелов – К, 6. Пламен Димов, 26. Мариян Иванов – 25. Крум Стоянов (80' - 10. Ловре Кнежевич), 4. Георги Александров, 8. Мартин Моран (71' - 14. Ивайло Димитров), 29. Янко Ангелов (46' - 28. Николай Янков), 7. Кольо Станев (89' - 11. Илкер Будинов) – 24. Шахредин Букхолда (71' - 70. Димо Бакалов) – 9. Мартин Тошев

Резерви: 1. Ангел Мартинов – 2. Валери Христов, 33. Луис Кордова, 77. Мартин Николов

Треньор: Светослав Петров

ЦСКА: 1. Густаво Бусато – 19. Иван Турицов (46' - 17. Емануел Шакич), 13. Браян Кордоба, 6. Християн Петров, 15. Тибо Вион – 21. Амос Юга - К – 26. Марселино Кареасо, 11. Матиас Фаетон (90'+7' - 4. Мено Кох), 7. Джонатан Линдсет – 9. Дюкенс Назон (46' - 14. Тобиас Хайнц), 29. Майкъл Естрада (90'+11' - 28. Браян Морено)

Резерви: 25. Димитър Евтимов – 22. Енес Махмутович, 20. Асен Дончев, 8. Станислав Шопов, 30. Данило Асприля

Треньор: Нестор Ел Маестро

Жълти картони: Мариян Иванов, Янко Ангелов, Димо Бакалов, Ловре Кнежевич (Етър); Майкъл Естрада, Емануел Шакич, Матиас Фаетон (ЦСКА)

Червен картон: Амос Юга (ЦСКА)

Съдия: Ивелин Занев