Старши треньорът на Ботев (Враца) - Христо Янев, сподели, че е доволен от победата срещу Септември (София). Неговият отбор се класира за следващата фаза на Sesame Купа на България след драматичен успех с дузпи. Наставникът обаче отправи и критика към своите футболисти в дефанзивен план.

"Доволен съм, че продължаваме напред. Има нещо сбъркано в нещата, които правим, за да допускаме толкова много голове. Истината е, че Септември е много добър отбор, но ние трябва да направим, така че да допускаме по-малко голове. В този аспект на играта на тима си поставям много слаба оценка. Трябва да работим и да даваме по-голяма сигурност във всеки един момент на мачовете си. Вкарваме гол, след което изпадаме в състояние, което не ми харесва. 

Не бих казал, че е имало отпускане, защото не сме в позиция да подценяваме противника си. Напротив, ние трябва да направим крачка напред в посока, която да ни даде увереност. Ако продължаваме така - не отиваме в правилната посока. 

Психологически са винаги такъв тип проблеми. Мисля, че не подхождаме правилно. Не мога да си изкривя душата, защото във фаза атака правим нещата с лекота и имаме ситуации за гол, които допреди един месец не мислих, че този отбор може да направи, но много имаме да работим във фаза защита и психологически план. Трябва да се превърнем в отбор, който да затруднява всички останали.

Този мач трябва да ни послужи за трамплин. Трябва да сме горди от нещата, които направихме във фаза атака и да поработим по онези неща, които ще ни помогнат в следващите мачове. Това е идеалният момент да отидеш там, където искаш. За да се качиш на който и да е връх, трябва първо да направиш една крачка", заяви Христо Янев.