Голяма част от почитателите на бойните спортове очакваха лесна победа за световния шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри в събота вечер (28.10). Със сигурност всеки такъв фен е бил притеснен, когато Краля на циганите бе пратен в нокдаун от бившия властелин при най-тежките в UFC, Франсис Нгану, както и при обявяването на съдийското решение след десет рунда бокс (2:1 гласа в полза на Фюри).

Шампионът на IBF, WBO, WBA в същата дивизия, Александър Усик, признава, че е бил притеснен, че Фюри може и да отстъпи пред ММА боеца Франсис Нгану и това да попречи на организирането на дългоочаквания сблъсък за определяне на абсолютен световен шампион в тежка категория в професионалния бокс.

“С отборът бяхме притеснени по време на мача. Окуражавахме Фюри. Викахме му “Движи се! Ляв прав, ляв прав, моля те!”. Само окуражителни думи, тъй като гледахме към следващата ни битка. Исках той да спечели, за да се може най-накрая да премерим сили”, заяви украинецът пред Seconds Out.

Само няколко часа след края на битката Нгану-Фюри стана ясно, че последният иска битката с Усик да се проведе през 2024-а, а не както първоначално бе обявено през декември тази година.

“Фюри и отборът му използваха всякакви извинения, за да хвърлят вината върху мен, че битката все се отлага, но не съм аз виновния. Той трябва да се появи и да се бие. Сега казват, че няма да бъде готов. Може би говорят твърде много и може би нищо няма да се случи”, допълни олимпийският шампион по бокс от Лондон 2012.