Швейцарският гранд Базел обяви, че през октомври няма да има победител в класацията за "Гол на месеца", тъй като отборът не успя да отбележи нито едно попадение през този период.

20-кратните шампиони на алпийската страна изиграха четири официални мача през миналия месец, като загубиха и четирите, допускайки 10 гола. "Ротблау" се намират на последно място в класирането в местното първенство с едва пет точки от 11 мача, отпаднаха от казахстанския Тобол още във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите и дни преди 130-ия рожден ден на клуба се намират в исторически слаба форма.

It's all going wrong for FC Basel this season... 🇨🇭

They're bottom of the Swiss Super League and didn't score a single goal this month 🫣#BBCFootball pic.twitter.com/ujMKiC9yza

— Match of the Day (@BBCMOTD) October 31, 2023

Кошмарният старт на сезона доведе до уволнението на старши треньора Хайко Фогел. Той бе заменен от Фабио Челестини, който ще дебютира по-късно днес в двубой от турнира за Купата на Швейцария срещу нискоразредния Крин. Базел вече премина два кръга в надпреварата, като в тях отбеляза общо 16 гола срещу съперници от долните нива на местната футболна пирамида.