Един от защитниците на Левски вече се стяга за зимен трансфер. Това е Келиан ван дер Каап, който остана резерва при загубата от Берое с 1:2. Той не е доволен от статута си на "Герена", след като се надяваше, че ще се затвърди в стартовите 11, след като се върна на пожар в тях при победата над Черно море у дома (1:0). Костов обаче отново реши да заложи на Кристиан Димитров в следващия мач с Берое, след като той пропусна срещата с "моряците" заради висока температура.

Нидерландецът бе част от селекцията на Станимир Стоилов, с която "сините" стигнаха до Купата на България. Той обаче винаги остава в сянка. Първо на Сонко Сундберг и Кордоба, а сега на Кордоба и Кристиан Димитров. В момента той прави всичко възможно, за да си осигури завръщане в Нидерландия след Нова година. И Ван дер Каап се надява, че на "Герена" няма да му правят спънки. Още повече, че той е обвързан със "сините" само до лятото и до този момент отхвърля всякакви варианти, които са свързани с продължаване на договора му. Така е ясно и за двете страни, че Левски няма смисъл да го държи до края на сезона, след като тогава той със сигурност ще си тръгне.

Преди да блесне в Левски, той имаше неуспешен престой във Виборг, а иначе влиза в полезрението на Стоилов като футболист на Макаби (Нетаня). В Нидерландия се е изявявал успешно единствено в Камбюр.

"Мач Телеграф"