Над 6,2 милиона зрители застанаха пред телевизорите през последния уикенд, за да гледат мачовете от 10-ия кръг от Серия "А" в каналите на DAZN. Това е нов рекорд по гледаемост, счупвайки предишния резултат, който беше поставен миналата седмица. Кръгът прикова внимението на тифозите с големи дербита като тези между Интер и Рома, Наполи и Милан, както и Лацио и Фиорентина.

Преди тази седмица рекордът за най-голям общ брой зрители за един кръг от мачове от Серия "А" беше 6,1 милиона, който беше поставен в деветия кръг на сезон 2023-24.

Най-гледаният мач в Италия този уикенд беше очакваният с нетърпение сблъсък между Интер и Рома, в който видяхме завръщането на Ромелу Лукаку на "Сан Сиро" за първи път, откакто напусна "нерадзурите" през лятото. Над 1,7 милиона зрители гледаха как отбора на Симоне Индзаги спечели с 1:0. Това бе втората най-гледана среща за сезона след Милан - Ювентус миналия уикенд (1,98 милиона зрители).

Наполи срещу Милан, междувременно, привлече общо около 1,6 милиона пред екраните в неделя вечерта според данни на DAZN, цитирани от "Гадзета дело Спорт".

Последвайте канала ни в