Втородивизионният Кайзерслаутерн поднесе изненада, елиминирайки елитния Кьолн от Купата на Германия на 1/16-финалите от турнира, побеждавайки го с 3:2 на своя „Фриц Валтер Щадион“.

Домакините поведоха в 20-ата минута, когато Марлон Ритер намери Ричмънд Тачи, който стреля от границата на наказателното поле. Топката рикошира и това заблуди Марвин Швебе, който бе безпомощен.

Кайзерслаутерн удвои аванса си в 47-ата минута, когато Ритер с диагонално подаване намери Кени Редондо на лявото крило. Той нахлу в наказателното поле и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на „козлите“.  

Натискът на домакините се материализира за трети път в 65-ата минута, когато Марлон Ритер вкара от пряк свободен удар. Отговорът на Кьолн този път не закъсня и шест минути по-късно след центриране от пряк свободен удар на Флориан Кайнц, Ян Тилман стигна до топката и я прати в мрежата.

В 79-ата минута Ерик Мартел получи втори жълт и червен картон и остави гостите в намален състав, а в две минути след това Бено Шмиц центрира прекрасно топката в наказателното поле на домакините, където резервата Марк Ут вкара гол с глава за 3:2. Устремът на „козлите“ бе спрян от червен картон и на опитния Флориан Кайнц в 84-ата минута.

С девет играчи на терена до края гостите не успяха да изравнят и така Кайзерслаутерн продължава напред за Купата на Германия.  

В друга среща от втория кръг по същото време Борусия Мьонхенгладбах отстрани Хайденхайм след 3:1 в елитен сблъсък. По-рано през деня пък Санкт Паули надви Шалке 04 с 2:1 след продължения.