Ал Итихад с Карим Бензема постигна убедителна победа с 3:0 като гост на Ал Фейха и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля на Саудитска Арабия.

Мачът на стадион „Крал Фад“ започна ударно за „жълто-черните“, които поведоха в резултата още в 5-ата минута с гол на Абдерразак Хамдала, който вкара втория си гол в мача в 87-ата минута и така сложи край на надеждите на Ал Фейха за продължаване напред. В четвъртата минута на добавеното време и другият нападател на Ал Итихад Карим Бензема се разписа.

Пълният със звезди Ал Ахли пък отстъпи с 1:2 от Аба Клуб. Карл Токо Екамби намери Ахмед Абду, който успя да вкара първото попадение в срещата във втората минута на добавеното време на първото полувреме. Ал Ахли обаче получи правото да изпълни дузпа в 8-ата минута на добавеното време преди почивката, която бе реализирана от Рияд Марез.

В началото на второто полувреме гостите от Аба Клуб останах с човек по-малко на терена, след като Закария Ал Судани си изкара директен червен картон. Въпреки това Аба стигна до втори гол чрез Токо Екамби в 67-ата минута на срещата. Аба Клуб остана с 9 души на терена в третата минута на добавеното време на мача, когато Франсоа Камано получи втори жълт и респективно червен картон.

Така Ал Ахли, който разчиташе на куп звезди като Едуар Менди, Рожер Ибаньес, Габри Вейга, Франк Кесие, Рияд Марез, Роберто Фирмино и Алан Сен-Максимен, отпадна от турнира.