Мануел Нойер ще застане отново на вратата на Байерн (Мюнхен) при гостуването на третодивизионния Саарбрюкен в турнира за Купата на Германия по футбол в сряда вечер, за който старши треньорът Томас Тухел вярва, че ще се проведе по план.

Проливните дъждове в последните дни доведоха до подгизването на терена в Саарбрюкен, което наложи двубоят срещу Динамо Дрезден в неделя да бъде прекратен на полувремето.

Говорител на Саарбрюкен заяви, че екипът продължава работа по терена, а за по-късно днес е насрочена нова инспекция, но окончателното решение ще бъде взето утре. Домакините се надяват мачът с Байерн (Мюнхен) да се проведе, защото не се очакват проливни дъждове тази вечер, а за сряда прогнозата е за сухо време.

"Ще пътуваме в деня на двубоя. Ако срещата бъде отложена, може въобще да не пътуваме. Засега предвиждаме мачът да се проведе. Надяваме се на нормални условия", коментира Томас Тухел.

Наставникът на Байерн потвърди, че Нойер отново ще бъде вратата, след като се завърна при победата с 8:0 срещу Дармщад през уикенда в Бундеслигата. Той не бе играл от декември 2022 година насам. Срещата със Саарбрюкен ще бъде нова възможност за германския страж да натрупа игрови минути преди дербито срещу Борусия Дортмунд в събота.

Очаква се Тухел да направи някои промени в състава, като Байерн (Мюнхен) има големи амбиции в турнира за Купата на страната, където не е достигал до финал и печелил трофея от 2020-а и отпадна във втория кръг в следващите два сезона и на четвъртфиналите миналата година.

"Имаме изключително важен двубой пред нас. Ако искаме да се класираме за финала в Берлин, трябва да се представим на ниво. Това е елиминационен мач, просто е", каза Тухел и добави, че не иска да допуска настройката, че предстоящият мач с Борусия (Дортмунд) е по-важен.

Германските национали Леон Горецка и Серж Гнабри могат да се завърнат в състава, но Джамал Мусиала, Кингсли Коман и Нусаир Мазрауи са под въпрос.

Последвайте канала ни в