Ливърпул ще бъде без Тиаго Алкантара за двубоя срещу Борнемут на осминафиналите за "Карабао Къп" в Англия, потвърди помощник-треньорът на "червените" Пеп Линдерс във вторник. Специалистът добави, че мислите на всички в клуба от Мърсисайд са със семейството на Луис Диас, след като родителите му бяха отвлечени в Колумбия в края на миналата седмица.

"Лучо (Диас) е невероятен играч и ние знаем това. Той винаги се усмихва, а нас определено ни е грижа за ставащото с него в момента. Опитваме се да го подкрепяме, когато и колкото е възможно. Нещата не зависят от нас сега. Лучо е един от нас. Той знае за нашата подкрепа. Реакцията на феновете на стадиона заради него беше наистина специална. Всички запалянковци са зад него в този труден момент", заяви Линдерс пред медиите, цитиран от агенция Ройтерс.

32-годишният Алкантара все още има контузия и не може да играе за "червените".

"Той определено липсва на състава ни. Можете да си представите нашата халфова линия с Алкантара. Всичките движения и пасове в негово присъствие могат да станат съвсем различни. Той може да поведе отбора със своите отигравания и опит. Наистина ни липсва. Ще бъдем изключително щастливи, когато той отново е с нас", каза още специалистът.

Последвайте канала ни в