Популярният журналист на вестник “Ас” Томас Ронсеро коментира с ирония осмата “Златна топка” на Лионел Меси чрез видео в Инстаграм, с което привлече вниманието на големия съперник на аржентинеца Кристиано Роналдо. Заместник-директорът на мадридското издание беше категоричен, че легендата на Барселона не е заслужавал нито тазгодишната награда, която е трябвало да бъде за Ерлинг Холанд, нито тези през 2010 г. и 2021 г., които според него принадлежат съответно на Чави Ернандес или Андрес Иниеста и на Роберт Левандовски.

“Здравейте приятели, случи се това, за което знаехме: на Меси му дадоха поредната “Златна топка”. Добре е, че му отдават почит. Тази награда я дадоха като признание за цялостната велика кариера на един футболист, който се оттегли преди няколко месеца в Маями. Още миналата година той се беше оттеглил в Париж, защото се подготвяше само за да играе на Мондиала. Знаехме, че Световното първенство беше важно за него. Да, там се справи добре, но също така му дадоха шест дузпи, което е рекорд за национален отбор на един Мондиал. Спечели Световното, добре, но да продължим нататък. Все пак това се случи преди 10-11 месеца. Вече не помня Мондиала в Катар. Разбира се, това са далечни спомени, става въпрос за 2022 г. Вече сме почти ноември. Мисля, че трябваше да важи и тази година. Все пак се брояха мачовете до 20 август. Например представянето на Белингам срещу Алмерия (на 19 август - б.р.) също трябва да се брои. Но знам как функционира това, така или иначе щяха да му я дадат.

View this post on Instagram

A post shared by AStv (@astelevision)

Сега нека направим една равносметка. Значи са осем, от които пет са напълно заслужени. Но има още три: през 2010 г. на Чави или Иниеста. В тогавашния Мондиал Меси не вкара нито един гол в Южна Африка. Нито пък игра на финал в Шампионска лига, защото беше елиминиран от Интер на Моуриньо. Въпреки това му я дадоха за сметка на Чави или Иниеста. Съжалявам, но стават с една по-малко. Преди две години  Роберт Левандовски с Байерн (Мюнхен) спечели “Златната обувка”, вкарвайки всички голове на света, както и шестте възможни трофея. Но дадоха наградата на Меси, който преживя историческо унижение в ШЛ. А тази година беше на Холанд, който направи исторически сезон в Премиър лийг, чупейки всички рекорди на Алан Шиърър и компания. Освен това спечели всички възможни трофеи със Сити. Ненаситен голмайстор. Родри също спечели всичко със Сити, че дори и Лигата на нациите с Испания. Той дори не беше на подиума.

🚨 Cristiano Ronaldo likes and comments on @As_TomasRoncero’s video regarding Messi’s Ballon d’Or.

Tomás Roncero in a video: “Hello friends what we knew has happened, they were going to give another Ballon d’Or to Messi. He went to retire at Miami, but he was already looking… pic.twitter.com/J01fhHCiJo

— All About Argentina 🛎🇦🇷 (@AlbicelesteTalk) October 31, 2023

Господа, идва моментът, в който искам да ви кажа каква е реалността. Меси има повече от заслужени пет “Златни топки”, а останалите три са му подарени. Няма проблем да го кажа. Но като става дума за отдаване на почит, свалям ти шапка, Лео, за всичко, което си направил за футбола. Твоето съперничество с Кристиано никога няма да го забравим. Истината е, че осем е цифра, която много ми харесва, защото тя ми напомня за нощта в Лисабон, когато Байерн (Мюнхен) ти вкара осем гола. Не всички бяха хубави, наистина, но както и да е. Поздравления, Лео, поздравления, шампионе”, казва във видеото Ронсеро, който е известен с откритите си пристрастия към Реал Мадрид.

Orgulloso de haber disfrutado de sus gestas durante años en el Madrid y de verle pulverizar también todos los records en Arabia. Eres THE GOAT. Las risas de @Cristiano con el discurso de @As_TomasRoncero sobre el octavo Balón de Oro de Messi https://t.co/6ekxVbMgBC vía @diarioas

— Tomás Roncero (@As_TomasRoncero) October 31, 2023

Любопитното е, че Роналдо, който има пет “Златни топки”, е сред тези над 32 хиляди потребители, които са харесали видеообръщението в Инстаграм. Нещо повече, португалецът остави и следния коментар: “😂😂😂😂”. Това не остана незабелязано от самия Ронсеро, който по-късно написа в Х (доскоро Туитър): “Горд съм, че се наслаждавах на твоите подвизи години наред в Мадрид, както и да те гледам как чупиш всички рекорди и в Арабия. Ти си THE GOAT (Най-великият за всички времена - б.р.)”.

Последвайте канала ни в