В Загреб се проведе среща, посветена на бъдещето на волейбола в Европа. Представители на няколко национални федерации, включително Волейболната федерация на Сърбия (OSS), се споразумяха за стратегия за напредъка на европейския волейбол, информираха колегите от Sportal.rs

Домакини бяха Фране Жанич, президент на Хърватската федерация по волейбол (HOS) и Валентина Бифлин, директор на HOS. На срещата присъстваха Дуля Местер, президент на OSS, Иван Кнежевич, генерален секретар на OSS, Себастиян Швидерски, президент на Полската волейболна асоциация (PZPS), Лесек Лео Венцел, член на борда на PZPS, Мирослав Пждепелски, заместник президент на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) и Роко Сикирич, бивш ръководител на волейболния отдел на CEV.

“През тези два дни проведохме успешна среща с нашите дългогодишни партньори, предимно с хърватските представители на HOS и представители на PZPS. Говорихме за възможно сътрудничество, за бъдещето на европейския волейбол и мисля, че вървим в правилната посока и че ще постигнем обща цел, която е да създадем нещо ново и да подобрим качеството на волейбола в Европа”, заяви президентът на OSS Дуля Местер, който е и олимпийски шампион от Сидни 2000 с отбора на Югославия.

“Имайки предвид нашите дългогодишни добри отношения между федерациите на Сърбия и Хърватия и дългогодишната репутация, която имаме в Европа и света, смятам, че беше добре и удобно да се срещнем с приятели от Полша в Загреб и да обсъдим бъдещето и прогрес на световния и европейския волейбол. Смятам, че това е една от поредицата срещи и разговори, които ни предстоят, защото в бъдеще се очакват крачки, които като ръководители на федерацията трябва да направим заедно за доброто на световния и европейския волейбол. В това отношение смятам, че стигнахме до много добри изводи през предходните два дни и смятам, че нашето сътрудничество ще продължи в полза на волейбола в Европа и света”, добави президентът на Хърватската федерация по волейбол Фране Жанич.

На срещата беше обменен опит от досегашната работа и представяне на няколко федерации, присъствали на срещата, като специално внимание беше отделено на плановете и бъдещето на волейбола в Европа.

Последвайте канала ни в