Сдружение “Синя България”, като миноритарен акционер в Левски с повече от 5% от капитала, е поискало да се включат няколко допълнителни въпроса в дневния ред на общото събрание на клуба, предвидено за 9 ноември 2023 г. Те са насочени към изпълнителния директор на “сините” Даниел Боримиров, който ще им отговори публично по време на ОС, разбра Sportal.bg.

Питанията касаят финансовата дейност на Левски от 2 май 2023 г. до 9 ноември 2023 година, а също така и бъдещото финансиране на клуба.

От “Синя България” искат да разберат какви задължения са изплатени към НАП и произхода на средствата, с които са погасени. Също така запалянковците питат колко са оставащите задължения към Агенцията по приходите, а и настояват да получат разчет за погасяване на задълженията, паралелно с финансирането на текущата дейност на Левски за 2024 година.

Ето трите допълнителни въпроса, които се включват в дневния ред на ОС по искане на “Синя България”:

1. Отчет на Изпълнителния директор за дейността на дружеството в периода от 2 май 2023 година до провеждане на Събранието.

2. Отчет на Изпълнителния директор за изплатени задължения на Дружеството към НАП в периода от 2 май 2023 година до датата на провеждане на Събранието и произхода на средствата, използвани за погасяването им, както и размера на задълженията на Дружеството към НАП (лихви и главница) към датата на провеждане на Събранието.

3. Представяне на разчет за погасяване на задълженията на Дружеството, паралелно с финансирането на текущата дейност на дружеството за 2024 година.

Последвайте канала ни в