Бившият треньор Георги Василев говори пред медиите след представянето на книгата “В Германия го наричат Генерала”, в която се описва кариерата на Гочето. Той заяви какъв е бил поводът за написването на четивото, като пожела и късмет на новия национален селекционер Илиан Илиев.

“Да не забравят хората, това е поводът за написването на книгата. Даже аз забравям някои неща, а е хубаво човек да пази спомени. Удовлетворен съм от моята кариера. Има доста неща, които сигурно съм пропуснал и съм направил грешки, но вярвам, че моята кариера е едно доста позитивно нещо, което съм преживял.

Доста неща си припомням, а и след като дадох достатъчно информация на автора, се сещам, че и много неща съм пропуснал. Ще ги оставим за следващата книга.

4

При мен всичко е било плод на труд, усилия, характер, емоции, които съм постигнал с обучение. Спокоен и уверен съм, без колебание в търсенето на успеха.

Оценяването на един треньор зависи от успеха и резултата. Когато има резултати, успех и постижения, треньорът е на върха. Когато има колебания… като пример давам само треньора на Унион. Той все още се държи и търси формула за решение, но публиката е позитивна. Самият отбор и настроение в този клуб даже не си помислят, че могат да се разделят с него. Лошото при нас е, че бързо се решава бъдещето на един човек и треньор. При нас бързо става. Треньорите са прави, че бързо ги сменят, но от друга страна резултатите са много важни.

Пожелавам успех на Илиан Илиев. Работил съм с него, знам що за човек е, знам качествата му. Оптимист съм. Желая му успех. Каквото и да философствам, няма значение. Стискам му палци да успее”, заяви Гочето.

Последвайте канала ни в