Вчера вечерта легендата на световния футбол Лионел Меси грабна осмия си трофей от “Златната топка”, което е абсолютен рекорд, който едва ли скоро ще бъде подобрен. Най-близо до него е големиия му противник в последните повече от две десетилетия Кристиано Роналдо, който има пет отличия. Въпреки това наставникът на Франция Дидие Дешан отказа да определи аржентинеца като най-добрия играч в света, каквото е мнението на мнозина. Световният шампион като играч и треньор смята, че е трудно Меси да бъде поставен на по-високо ниво от други играчи като Кристиано Роналдо и Килиан Мбапе. 

“Меси е най-добрият играч на всички времена? Това го казват аржентинците. Трудно е да се каже, че той е по-добър от Кристиано Роналдо или Мбапе, който е по-млад. Това са играчи, които са оставили своя отпечатък в историята на световния футбол,” заяви Дешан пред мексиканска телевизия, която отразяваше събитието.

Тимът на Дидие Дешан - Франция загуби именно от Аржентина във финала на Световното първенство в Катар с дузпи, след като редовното време и продълженията двата тима завършиха наравно 3:3. Лионел Меси отбеляза две попадения за "гаучосите", а Килиан Мбапе три за "петлите".

Последвайте канала ни в