Световният шампион по бокс на WBC в тежка категория Тайсън Фюри е категоричен, че няма да се върне на ринга тази година. Британецът участва в тежка битка срещу бившия шампион на UFC Франсис Нгану на 28-и октомври, която продължи десет рунда. Краля на циганите бе пратен в нокдаун в третия рунд, а след двубоя се видя, че по лицето има синини и подутини от битката. Въпреки щетите, които понесе непобеденият боксьор увери обществеността, че ще се изправи срещу шампиона на WBA, IBF и WBO, Александър Усик, но това няма да се случи тази година, както бе рекламирано в последния един месец.

Договорът за битката за титлата абсолютен световен шампион в тежка категория вече е подписан и имаше слухове, че тази битка може да се проведе на 23-и декември.

„Пригответе се и ще организираме най-голямата битка на нашата ера, битката на века за титлата абсолютен световен шампион в тежка категория. Ще се видим догодина. Хубава Коледа и Честита Нова година!“ каза Фюри в интервю за Boxing King Media.

Промоутърът на Усик, Александър Красюк, не се забави с отговора си.

„Всички, включително Усик, не даваха никакъв шанс на Нгану. Но човекът изненада целия свят“, цитиран бе украинецът от Sky Sports. "Фюри подцени съперника си. Арогантността, липсата на дисциплина и жаждата за пари доведоха до такива последствия. Но имаме подписана дата и Фюри не може да я избегне"

Последвайте канала ни в