Бившият шампион на UFC в тежка категория, Франсис Нгану, е знаел, че трябва да запише нокаут срещу носителя на титлата Световния боксов съвет (WBC) в същата категория, Тайсън Фюри, за да спечели битката в Рияд на 28-и октомври.

Камерунецът е на мнение, че е направил нужното, за да се поздрави с победа след десет рунда бокс срещу Фюри, но не се е заблуждавал, че ръката му ще бъде вдигната.

“Ако Фюри е честен, и той ще каже, че аз спечелих. Няма спор по въпроса. Още преди да се стигне до решение, аз знаех, че няма как да бъде в моя полза. Просто защото съм “новия човек в къщата”. Нямаше как да ми позволят да наруша структурата на бизнеса. В крайна сметка, аз си свърших работата. Направих всичко по силите ми. Дадох всичко от себе си. Може би следващият път ще съм по-убедителен”, заяви 37-годишният боец пред ESPN.

Единият от тримата съдии на двубоя Фюри-Нгану, Ед Гарнър, отсъди победа в полза на Хищника с резултат 95-94. Другите двама, Карлос Пелайо и Алън Кребс, дадоха резултати 96-93 и 95-94 в полза на Краля на циганите. Припомняме, че в третата част на битката Нгану изпрати съперника си в нокдаун с контриращо ляво кроше.

“Наистина исках да спечеля тази битка. Научих много за спорта тази вечер. Това бе първата ми десет рундова боксова среща. Тествах се и не се справих зле срещу първенеца на света”, категоричен е ММА боецът.

Последвайте канала ни в