Играчът на Ливърпул Луис Диас не може да се прибере в родината си Колумбия поради съображения за сигурност. Футболистът е искал да отпътува за Южна Америка, за да бъде със семейството си, но роднини са го убедили да не заминава, тъй като има притеснения, че няма да бъде в безопасност.

От неделя бащата на Диас е в неизвестност, след като бе отвлечен заедно със съпругата му. Майката на играча бе намерена от полицията, но търсенето на бащата продължава. Правителството на Колумбия включи части на армията в акцията. Основното притеснение е той да не бъде прекаран във Венецуела. Затова бе засилена охраната на границата между двете страни, но тя включва част от гъста джунгла и е много трудна да бъде следена.

Liverpool star Luis Diaz told not to return to Colombia amid search for kidnapped fatherhttps://t.co/yrC911YAK1 pic.twitter.com/kdx1yzIlRV

— Mirror Football (@MirrorFootball) October 31, 2023

Диас разбра за драмата в събота вечерта и това бе причина да остане извън групата за мача с Нотингам в неделя. Клубът и целият отбор го подкрепи, а Диого Жота посвети първия гол в срещата на колумбиеца.

Последвайте канала ни в